Motivation

cooltext1369744205png

Motivation är ett mentalt tillstånd som vi försätter oss i för att vi vill uppnå något eller för att undgå något.
När vi befinner oss motiverade hamnar vi lätt vi ett flowtillstånd, vi tappar tid och rum och blir fokuserade och upptagna med det vi gör, under vårt flowtillstånd upplever vi våra lyckliga stunder.

cognitive-flow-770x470jpg
Vår hjärna får doser av dopamin som försätter oss i välbehagskänslor, vi mår bra, hela vårt system fungerar bäst när vi befinner oss i vårt flowtillstånd, vi blir motiverade att fortsätta eller att göra om samma sak oftare.
27091258_SX540_pngjpeg

När vi befinner oss inom vår "FLOWZON" är vi upptagna av uppgifter som ger oss utmaningar och som får oss att utvecklas, när vi blir bra på det vi gör blir vi uttråkade och söker nya utmaningar för att åter få uppleva vårt Flowtillstånd.

FACE YOUR FEARS

08dcf742e910e3620fb52317f667e43cjpg
Utmana dig själv dagligen och gör det som du är rädd för, inget är mer skrämmande att gå omkring och oroa sig eller att vara rädd.
Enligt evidensbaserad forskning går vi omkring och är oroliga och rädda helt i onödan, 90% av det som vi är rädda för kommer aldrig att inträffa, skulle det skita sig och något som vi inte kan påverka skulle inträffa, vad kan vi göra åt det?
Det bästa är att rycka på axlarna, skaka av sig och gå vidare, det är så livet fungerar.


DQOWeZPWkAYRFzmjpg

Ingen av oss är född med talang, de människor som lyckas med det de tar sig för har tränat mer än andra, så enkelt är det.
Vi kan sitta inne med hur mycket kunskap som helst men det är genom handling vi får kompetens.
Vi får inget gratis, allt vi får har kostat oss tid och arbete och så länge vi strävar framåt och vill något mer skapar vi vår egen 
framgång, det är genom ständig träning vi kan utveckla både fysisk och mental styrka, det finns inga genvägar.

4cd49864e09eeabe756148558e35824b502c6d7ejpeg


För att öka vår motivation ska vi sätta mål som vi vill uppnå, attraktiva mål ger oss mening med livet, ta reda på syftet med varför du lever IKIGAI, lev efter dina syften och inre värderingar, sätt livsmål och kom in i zonen av flowtillstånd, skapa ditt eget liv och förlita dig aldrig på yttre omständigheter.
Pareto principen det du lägger 20% fokus på kommer du att få 80% avkastning av, var observant var du har ditt fokus, dina tankar skapar ditt liv, bli din egen väktare, lägg fokus enbart på de tankar som tar dig framåt och gör dig starkare.
sddefaultjpg

Sätt mål för varje del i ditt liv och lev varje dag i kongruens med dina målbilder, bibehåll ständig fokus mot dina mål och ge aldrig upp, att ge upp är att misslyckas, fortsätt alltid framåt oavsett hur brant uppförsbacken är, det är när vi kommer upp på toppen vi kan känna eufori av 
ATT VI KLARADE DET !!
640x640jpg

iStock_84442213_SMALL-e1518104338264jpg