Empati eller egoti

Det paradoxala i det empatiska, genom att vara empatiska mot andra skapar vi ett egenvälmående, vi får en inre belöning varje gång vi gör en empatisk handling.
Det blir en WIN/WIN situation, när vi gör en god handling skapar det mycket signalsubstanser  både hos den som tar emot den goda handlingen men lika mycket hos ger den goda handlingen.

Andas-2jpg
 Vi mår bra av att vara en God medmänniska, hela vårt inre system mår bra av att vi är vänliga mot andra.
Motivation skapas av dessa må bra hormoner, det vi gör som vi mår bra av vill vi göra igen och igen och igen...
Vi dopar oss själva genom att vara vänliga, omtänksamma och snälla.
Den fråga vi bör ställa oss är:
Gör jag detta för att tillfredsställa mitt egenbehov av tillfredsställelse?
Är min empati egentligen riktad mot mig själv och mitt behov av att få känna mig välmående?

Bildresultat fr fotboll
Inom all idrott, lagsporter, teamwork och individuella sporter så är utövare alltid inne i sin egen värld för att göra sitt bästa, de vill leverera så bra som möjligt eftersom det gynnar belöningssystemet, att göra något för laget är en klyscha som inte stämmer, allt handlar om att kämpa för att få igång sina egna signalsubstanser som ger välkänsla och välmående.

Att det gynnar laget är en bieffekt av att kunna göra sitt bästa och leverera så bra som möjligt.
Det är därför lagspelare kan byta lag, lagkänslan är bara en illusion, den ena dagen spelar de i ett lag och gör sitt bästa, nästa dag kan de spela i ett annat lag och de som tidigare var medspelare har blivit motspelare.


Zlatan är bara ett exempel, han är bra, han är världsbäst och han levererar, men gör han det för laget?
Gör någon det för laget?

Hur är det på en arbetsplats?
Bildresultat fr arbetsplats
Att jobba tillsammans för att uppnå gemensamma mål - tillfredsställer vem?
Vi vill leverera så bra som möjligt, då mår vi bra vi blir tillfredsställda, vi vill vara med i gruppen, vi vill bli omtyckta, det skapar många må bra hormoner inom oss själv, vi får en tillfredsställelse.
Samtidigt blir det en WIN/WIN situation, vi kan skapa det arbetsklimat vi vill ha genom våra handlingar mot andra, men i grunden gör vi det för att må bra själva.
Teamet, gruppen och laget är inte det viktigaste, vi kan byta kollegor, arbete till och med flytta till annat land och stad, det vi innerst inne vill är att skapa vårt eget välmående och tillfredsställa oss själva.


Det enda viktiga vi har är kärlek till de som står oss närmast, där finns den ovillkorliga kärleken, där det inte finns krav, vi kan vara oss själva och ge av oss själva, det är sann och äkta empati och kärlek.
dreamstime_s_13605486_fire_he2e16d0bafill-825x380-c100jpg
Finn dig själv, älska, var glad och gör ditt bästa.