Psykisk Välhälsa

cooltext1369744205png
H
östen 2009, allt flöt på och jag var helt uppslukad i mitt arbete som Training Manager, visst hade det varit tuffa år tidigare men jag hade envist kört på.
Nu hade jag nått dit jag ville, som TM för utbildningen hade jag stort mandat till att få utbildningen så bra som möjligt, min intention var att varje elev som kom från utbildningen skulle ha både kunskap och kompetens.

Jag kom hem sent för att ta en snabbdusch och för att senare dra vidare för att hålla en föreläsning på Uppsala Konsert och Kongress,  jag kände mig oövervinnerlig, stark och starkt engagerad.

Då..efter att jag duschat kom det obehagliga, alla portar i hjärnan öppnade sig och jag föll ihop som en räka på vardagsrumsgolvet.
Ångestattacken som kom oannonserad var obarmhärtig, jag kommer ihåg texten "här kommer alla känslorna på en och samma gång", allt blev ett kaos i min hjärna, inget fungerade, jag blev ett kolli....liggande på golvet och var totalt hjälplös.

Händelsen blev inledningen till vad som skedde därefter, det obehagliga var att JAG!! hade drabbats av psykisk ohälsa, jag som var oövervinnerlig och kände mig stark hade blivit ett hjälplöst offer.
Bildresultat fr kaos i hjrnan
Min hjärna hade slutat att fungera, jag fick akuta panikångestattacker.

Eftersom jag är envis lyckades jag ta mig iväg för att hålla min föreläsning, men blev vänligt hemskickad av en kollega när han såg mitt tillstånd.
Jag irrade omkring som en yr höna och var helt ofokuserad.


Som behandling fick jag frekvent gå till en anlitad beteendevetare, tyvärr var det inget jag fick hjälp av, efter tredje eller fjärde gången kände jag att det var helt fel, det fungerade inte, vi satt mest och småpratade, så jag slutade att gå dit.
Jag kände att något var fel med behandlingen och vet nu med erfarenhet att den var för mycket inriktad på problemet och fokuserad på det som var dåligt, jag ville bli bättre, inte sämre.

Min räddning blev Fil.Dr. Lars Erik Uneståhl och Skandinaviska ledarhögskolan.
Bildresultat fr lars eric unesthl


Jag hade tidigare vid yngre år läst och varit intresserad av IMT - Integrerad Mental Träning och på grund av denna tidigare erfarenhet började jag studera PUMT - Personlig Utveckling och Mental Träning och även PTL - Person Team och Ledarskap, vilket ledde till att jag 2011 kunde examinera mig och bli Licensierad Mental Tränare.

Utbildningen tog mig från att vara en typ A person med psykisk ohälsa till att bli en en typ B person med enormt god välhälsa och med full kontroll över mina tankar och mina beteenden.
Jag fick och har fortfarande kontrollen över mitt liv, tack vare L-E Uneståhl och SLH.


Genom min personlig erfarenhet av psykisk ohälsa och med den kunskap och kompetens jag besitter känner jag mitt ansvar till att hjälpa så många som möjligt som har drabbats av psykisk ohälsa, det går att bli bra och det går att bli bättre än bra, det handlar mycket om att sätta gränser och att bli sin bästa vän, ta hand om sig på bästa möjliga sätt.

86637285-pWG7Xjpg
Jag har tagit därför tagit fram ett RTP - Resilience Training Program där man genom omstrukturering och träning skapar om sig själv till en bättre version.
Allt sker enligt PÖTT principen.

Det spelar ingen roll hur mycket utbildning du har om du inte sedan använder och tillämpar den i det dagliga livet. För att gå vidare från Kunskap till Kompetens används ”PÖTT-principen”, det vill säga: Praktik - Övning - Tillämpning och Träning. 

Man för över kunskapen (att veta) till kompetens (hur man klarar livet) genom att praktisera, öva, tillämpa och träna, det tar sin tid och kräver att man tar sitt egenansvar och för att bli bättre.

Motivation kommer genom att man VILL något inte att man MÅSTE, livsförändringar kommer genom att man vill ha en förändring och våra liv är ett "gör det själv" projekt, det är vi själva som ska styra oss dit vi vill komma, därför är det viktigt med MÅL och att veta vilken kurs man ska ta för att ta sig till sina mål.

facebook_photojpg


Bli den du är ämnad att vara - tillåt inget annat, om du inte tar kontrollen över ditt liv kommer någon annan att göra det.

Ha ett behagligt liv och ta hand om dig själv först, när du har din egenkontroll, hjälp andra.

https://issuu.com/unestahl/docs/grow_12-_nr_3-2018_-_lars-eric_u

Logga2png