ESTONIA - NATIONALSKANDALEN

Estoniaplatsen-steninskriptionjpgJag minns att jag på morgonen vaknade upp vid kl.5 för att göra mig klar för att åka till jobbet på Arlanda som flygtekniker på SAS, telefonen ringde, min första reaktion var att det var någon kollega från de jag jobbade med som ringde eftersom vi samåkte till jobbet.

Jag svarade och fick höra en upprörd stämma som tillhörde min mosters man, det enda han kunde få fram var " Se på nyheterna, jag kan inte prata längre" 

Jag satte på TV´n för att se nyhetssändningarna, det verkade vara kaos överallt, vilket har fortsatt sedan den tragiska dagen. Jag visste att mina föräldrar hade åka med Estonia till Estland, en av deras första resor nu när de bägge äntligen blivit pensionärer.

Efter att ha sett på nyheterna ett tag och den första chocken lagt sig blev jag tvungen att ta tag i det praktiska, ringde jobbet och förklarade, ringde även till mina samåkningskollegor på jobbet, nu började ett liv med totaltfokusering för att få verkligheten att fungera.

Jag väckte och informerade min dåvarande fru om läget och att jag blir tvungen att ta reda på vad som har hänt och i vilket tillstånd mina föräldrar befann sig, tiden mellan det att jag var hemma tills att jag satt på Estonia terminalen i Sthlm har jag inget minne av, allt var i en dimma och jag hade totalfokus på att få ordning på mig, mina tankar och för att göra det mest praktiskt riktiga.

STUNDEN PÅ ESTONIA TERMINALEN
afdf6aa4-6cbd-4476-9b78-639903ac0ceapng

Efter några timmar i dimma så kommer jag ihåg att jag satt på Estoniaterminalen med min bror.
informationen var knapphändig till de anhöriga som befann sig på terminalen, stämningen var tryck ingen var säker på vilka som hade överlevt, det som var beklämmande var att de som befann sig utanför terminalbyggnaden var mer uppdaterade än de anhöriga
.

På eftermiddagen fick vi ett telefonsamtal från vår far som hade överlevt, han berättade även om att vår mor försvunnit i Östersjön och att hon troligtvis var död.

Lite senare tidigare kväll blev alla anhöriga beordrade att bege sig till Södersjukhuset, fast jag hade via telefon lovat min far att möta upp på Vikingterminalen där han skulle anlända med Mariella tillsammans med andra överlevande.


Jag tog mig till Vikings terminal för att möta upp min far, blev bemött att en massa poliser som hade stängt av terminalområdet, men inget hindrar mig, så jag lyckades med tips från en vänlig polis ta mig upp till det samlingsrum där det fanns präster, psykologer och läkare.
De funderade hur jag lyckats ta mig förbi polisuppbådet och ta mig till samlingsrummet, jag berättade min historia och fick då följa med bussen ombord som skulle plocka upp överlevande och köra dem till Söderssjukhuset.
Träffade min far på bussen och fick bekräftat att min mor inte kommer hem
Under hela processen hade jag varit fullt upp med det praktiska, det fanns ingen övertid för känslor, även när jag kom hem blev jag den starka länken.

ANÖRIGA BLIR OMYNDIGFÖRKLARADE

När den första chocken lagt sig börjar de politiska spelet, vem ska kunna kapa hem flest politiska poäng?
En historisk politisk förvirring inträffar, ingen vet vad som ska göras och alla blir handlingsförlamade, inkompetensen genomlyser det politiska etablissemanget, i all kaos fattas ogrundade och panikartade beslut, samtidigt omyndigförklarar de alla anhöriga som otillräkneliga.
Det var början till mitt politikerförakt, och desto mer jag ser desto mer får jag det bekräftat att politiker endast handlar i egensyfte och att de är maktfullkomliga.
(Se bara vad de gör när Greta Thunberg uttalar sig, det finns ingen handling eller någon plan)

UTREDNINGEN

är den sämsta som har gjorts i historien, troligtvis finns en sanning som inte bör komma fram, hur det än är så är det ett tecken på maktfullkomlighet att förneka, förvränga och missleda.
Sanningen kommer att komma fram, tyvärr så kommer de som behöver stå till svars vara borta eller avsatta, de har fina feta avgångsavtal som gör dem till miljonärer, inte för folket bästa utan enbart i egensyfte.

Kent Palmgren anhörig 
www.mentalstark.nu